De nieuwe StripGlossy ligt in de winkel met als gasthoofdredacteur Fred de Heij, die een voorliefde heeft voor heftige, gewelddadige en pornografische strips. Eén van zijn strips in deze glossy is inderdaad zo heftig, dat die is verzegeld. Maar zelfs de voorzijde van de glossy zorgt op social media al voor verhitte discussies.

Dating for Geeks-tekenaar Kenny Rubenis vindt dat iets als dit niet thuis hoort in een blad als de StripGlossy, en dat het een verkeerd beeld geeft over de stripwereld. ‘Waarom voelen vrouwen zich niet thuis in die wereld?’, vraagt hij zich af. Bijvoorbeeld hierom dus. Maar wat is er zo vrouwonvriendelijk aan de cover en wat vindt Fred ervan dat mensen dit te ver vinden gaan? Journalist Robin Vinck van Stripjournaal.com vroeg beide heren om commentaar en hun reactie is te beluisteren via de podcast. Ook zocht Robin Vinck  – met de glossy onder zijn arm – Fred de Heij op in zijn atelier. Zie onderstaande video.


En wat vinden seksuoloog Kaat Bollen en onze Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer van deze glossy? Dat lees je in de glossy, net als een strip van een verhitte Beterman, een pittige Flynn-parodie, een Rechter die doucht met zijn toga aan, een held zonder superkrachten en een robuuste roodhaar. Er is vreemd fruit, we nemen een voorschot op het WK-voetbal, gaan terug in de geschiedenis met de jongens van De Witt en kijken vooruit met Man en Paard. Daarnaast geeft ook Robin Vinck zich bloot en doet De Generaal weer een greep naar de macht.

Houd het hoofd koel en geniet van deze ietwat pikante StripGlossy!

Bestellen? klik hier!

WAARSCHUWING: DEZE UITGAVE BEVAT EEN SEKSSTRIP. LEEFTIJD 18+