Projectomschrijving

Zo’n vijftig jaar lang was Sjors en Sjimmie met afstand de succesvolste Nederlandse stripserie. Striparazzi was het laatste tijdschrift waarin Sjors en Sjimmie tot 1999 hun avonturen beleefden, daarna gebeurde er twintig jaar lang niets. Pas nu, in de StripGlossy, beleven ze hun comeback.

De makers, Wilbert Plijnaar, Robert van der Kroft en Jan van Die – de Wiroja’s – zijn weer even helemaal terug. Dit illustere striptrio tilde Sjors en Sjimmie in de jaren 1980 naar een hoger niveau met actuele onderwerpen en “beroemdheden” zoals Michael Claxon, Madomma, Hans van Lulligenburg, Jantje Shit, Linda de Snol en nog vele anderen. Nu, in StripGlossy #12, moeten het koningspaar en Ali B. het ontgelden en de handen van de makers jeuken om nog meer BN’ers onder handen te nemen.

Deze StripGlossy is extra bijzonder, want het kent twee verschillende omslagen! Een Claire-cover voor de Vlaamse markt en een SjoSji-cover voor de Nederlandse markt, want zo populair als Sjors en Sjimmie zijn in Nederland, zo populair is Claire in België. Vanaf 1988 verscheen Claire in het weekblad Flair, totdat in 2009 de nieuwe hoofdredactrice van de Nederlandse Flair besloot om de strip in het blad stop te zetten. In de Vlaamse Flair liep Claire door tot maart 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestel los nummer

Abonneren