Strijden om een finaleplek én een plek in het eerste Nederlandse StripKookboek. Dat is natuurlijk niet mis. Maar hoe maak je nu chocolade van een Aziatische koolsalade?  Andersman-tekenaar Ralph Dikmans , de tekenheld uit Boxel, wist in ieder geval zijn (oud)leerlingen te mobiliseren: zelfs Pino werd van straat geplukt. En hij wist een artikel te fixen in de plaatselijke krant. Een ding is zeker: Ralph heeft vrienden. Maar zijn het er genoeg? Of gaat Wouter Winter er met de buit vandoor? Die moest zelfs speciaal zijn Facebook weer activeren om voldoende stemmen te kunnen ronselen. En hoewel hij geen blik schoolleerlingen kon open trekken, kon hij wel dankbaar putten uit zijn skateboard-fanbase. Hamvraag: wie is de favoriet? Minus hun eigen en dubbele reacties (je kan het allicht proberen 😊) haalden de heren bij elkaar opgeteld zo’n 650 stemmen op. Een zeer hoog aantal, maar met zo’n 400 stemmen was Ralph zijn opponent toch de baas. Wouter, bedankt voor je deelname en hilarische cameo’s. Ralph, een dikke proficiat en door naar de volgende ronde!

Het thema van deze StripBattle was een recept uit het aankomende StripKookboek: Aziatische koolsalade. Wat de heren hiervan gebakken hebben, lees je in de StripGlossy nr. 14, die nu in de winkels ligt.

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video’s:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De drie ronde-winnaars strijden in de finale tegen elkaar en de tekenaar met de meeste behaalde stemmen krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.

Ook meedoen aan de StripBattle? Mail ons dan naar: [email protected].