Wij zijn beretrots dat Henrieke Goorhuis – de allereerste en allerjongste (28) vrouwelijke Bommel-tekenares – voor deze tiende editie onze gasthoofdredactrice is!

Samen met dé Disneytekenaar van Europa Daan Jippes heeft Goorhuis speciaal voor deze StripGlossy een klassiek Bommel-verhaal naar Marten Toonder getekend op tekst van Henk Hardeman. Naast het tekenen van Bommel, werkt Goorhuis dagelijks aan Woezel & Pip en is haar bovenbaas niemand minder dan Dinand Woesthoff, dé voormalige leadzanger van de populaire rockband Kane.

Unieke in de glossy is ook de start van een compleet nieuw Tom Poes verhaal – De Tijdverdrijver – getekend door Bommeltekenaar Tim Artz en geschreven door Ruud StraatmanApriyadi Kusbiantoro en Willem Ritstierbeginnen aan het tweede deel van de fantasy-strip Saul: eindstation.

Verder het spannende vervolg van De Meimoorden (Jacques Post en Eric Heuvel), een literaire strip van De Generaal, de kronkels van Simon Carmiggelt (door Dick Matena) en van onze Nederlandse superheld De Lijn (door Hugo Seriese), verhalen over vrouwen (door Stijn Schenk en Kim DuChateau), en diverse Toonderiaanse bijdragen van o.a. Gerben ValkemaMark van HerpenMeinte StrikwerdaStripmaker des Vaderlands Margreet de HeerGer ApeldoornRobin Vinck en Stefan Nieuwenhuis.

Tot slot hebben we als toetje een recept voor een bijzonder lekkere Tompouce van chef Leon Verhoeven, smakelijk geïllustreerd door oudgediende Dick Matena.

 

Smaakt dit naar meer? Ga dan naar: https://uitgeverij-personalia.nl/product-categ…/stripglossy/

NB: En vergeet niet te stemmen op de StripBattle gladiatoren  Dim Junius en Dimitri Jansma!

Foto winkelschap – Alex van Koten