Paul Reichenbach: “Ik ben opgegroeid met boeken en strips en besloot al op jonge leeftijd dat ik zelf ook boeken en strips zou gaan maken. Ik begon dus te schrijven en te tekenen. Gelukkig zag ik al snel in dat ik het tekenen beter kon overlaten aan mensen met meer tekentalent, en richtte me op het schrijven. In de loop der jaren heb ik heel wat letters op papier gezet, maar pas sinds tien jaar schrijf ik stripscenario’s. Voor De avonturen van Ridder Dolf mag ik samenwerken met Dirk Van der Auwera, beter bekend als D’Auwe. Wat een feest, want wat kan die man ongelooflijk goed tekenen! Het lijkt me dan ook logisch dat je op hem stemt.”

Dirk Van der Auwera: ”Als tekenaar kent iedereen mij als D’Auwe. Ik ben 53 jaar en zolang ik mij kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in tekenen. Na een korte tijd in de Tekenschool werd dat eventjes wat minder, tot mijn 20e. Ik heb toen het tekenen weer opgepikt en maakte vooral pentekeningen, illustraties, karikaturen en cartoons. In 1999 begon ik te tekenen als bijberoep naast mijn job bij de Belgische Rijkswacht en politie. Ik maakte een aantal strips zoals Humor in beroepen: Politie, Rooie Oortjes, (de tekeningen voor) The Champions, FC Schwalbe, Knokke-Heist gestript – en nog enkele lokale uitgaven. En verder nog vele opdrachten zoals cartoons, illustraties, schoolboeken, kalenders, karikaturen en stripplaten voor verschillende opdrachtgevers. Sinds 2018 maak ik samen met Paul Reichenbach De avonturen van Ridder Dolf, waarvoor Paul de fantastische scenario’s bedenkt. Veel sneller dan dat ik ze kan tekenen, trouwens. Nu deelnemen aan de StripBattle van de StripGlossy is een nieuwe uitdaging die ik met veel enthousiasme heb aangenomen. Hopelijk zijn jullie even enthousiast en gecharmeerd erdoor en kunnen wij hopen dat jullie op ons stemmen.”

Zijn Reichenbach & Van der Auwera jouw favorieten in de StripBattle? Breng dan je stem uit door een reactie achter te laten in onderstaand reactieveld. 

De reacties worden uiterlijk binnen 24 uur zichtbaar.