De top 10 in Nederland en België is gebaseerd op de verkochte aantallen van Nederlandstalige titels via stripdistributeurs StripsinVoorraad (NL) en Pinceel Stripverspreiding (BE) in de periode juni tot en met augustus 2019.

Bestsellerlijst top 10 NL

 1.  Storm Roodhaar SC 5 – Reuzen van het Gebroken Rif // Rob van Bavel, Romano Molenaar // € 8,95 // Uitgeverij L // Roodhaar, Kiley en de Kapitein zijn op terugreis naar hun thuisland Krill. Daarbij moeten ze door een vallei die bewoond wordt door de reuzen van het Gebroken Rif. Plots staan ze oog in oog met deze enorme creaturen. Ze moeten het opnemen tegen een enorm leger bestaand uit tegenstanders die op meer dan één manier hun gelijke zijn.
 2. Roodbaard int. 13 – Het geheim van Elisa Davis // Marc Bourgne, Christian Perrissin // € 24,95 // Uitgeverij Sherpa // Na de dood van Roodbaard vertrekken Erik, Driepoot, Baba en Anny richting Midden-Amerika om daar aan boord te gaan van een schip terug naar Europa. Tijdens de lange reis vertelt Anny Read over haar jeugd, toen ze nog Elisa Davis heette, en hoe ze Roodbaard leerde kennen. Met dit deel komt een (voorlopig) einde aan de klassieke avonturen van Roodbaard. Met een uitgebreid geïllustreerd dossier.
 3.  De Generaal gaat integraal 3 // Peter de Smet // € 24,95 // Uitgeverij Personalia // Bevat strips die in 1976-77 werden gepubliceerd en één verhaaltje dat ooit in de Kijk stond. Dat hebben vast niet veel Peter de Smet-liefhebbers ooit eerder gezien! Wat De Smet met De Generaal deed mag als bekend verondersteld worden. Grafisch heeft De Smet in 1976 zijn vorm gevonden en daar zou hij tot zijn dood niet veel meer van afwijken. Ook dit keer een dossier met veel extra’s.
 4. De Meimoorden SC // Jacques Post, Eric Heuvel // € 11,99 // Uitgeverij Personalia // Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken. In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen. Als zijn zoon Maalbeek junior op jacht gaat naar de moordenaar wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.
 5. Wunderwaffen 09 – De laatste gast // Richard D. Nolane, Milorad Vicanovic-Maza // € 7,95 // Uitgeverij Deadalus // 1946. Na de verrassende mislukking van de geallieerde landing op 6 juni 1944 decimeren de speciale vliegende wapens van de nazi’s de geallieerde vliegtuigen. Majoor Walter Murnau, keikop, man van eer en talentvol piloot, wordt door Adolf Hitler gedecoreerd, die vreselijk verminkt werd in een aanslag en hem angst en walging inboezemt.
 6. Carthago 7 – De put van Kamtsjatka // Christophe Bec, Ennio Bufi // € 8,95 // Uitgeverij Deadalus
  Lou Melville is volwassen geworden. Twaalf jaar zijn verstreken sinds zij en haar moeder met miljardair Feiersinger de ruïnes van een oude onderwaterstad ontdekten. Nu staat ze aan het hoofd van een wetenschappelijke expeditie die onderzoek doet naar de megalodons. De verzamelaar Feiersinger heeft zijn toekomst goed voorbereid, en maakt van Lou zijn erfgename. Maar Lou is nog steeds niet op de hoogte van haar eigen afkomst …
 7. Sangre 02 – De Onverbiddelijke Fesolggio // Christophe Arleston, Adrien Floch // € 8,95 // Uitgeverij L  // Tien jaar nadat de familie van Sangre is afgeslacht en haar moeder is ontvoerd spoort ze de criminelen één voor één op. Ook Fesolggio, maar hij is een van de grootste schilders van tarasque, een wereld waar de mensen samenwonen met levensgevaarlijke wezens die gevoelig zijn voor kunst. Alleen een volmaakt kunstwerk kan voorkomen dat je aan stukken wordt gescheurd…
 8. Carthago adventures 5 – Zana // Christophe Bec, Aleska Gajic // € 8,95 // Uitgeverij Deadalus //
  Miljardair-verzamelaar Feiersinger vertrekt naar Rusland op het spoor van de Almastys. We weten niet veel over deze Russische neven van de Yeti, maar Feiersinger is van plan ze te vinden. Hij wordt hierbij geholpen door de kolossale bokser Nikolai. Wanneer de twee avonturiers zich in de Siberische bergen begeven ontmoeten ze soldaten met hetzelfde doel, maar met radicalere middelen …
 9. De Balling // Erik Kriek // € 29,90 // Uitgeverij Scratch Books // IJsland, 10e eeuw. Een Vikingkrijger keert terug naar huis. Jaren geleden is hij verbannen wegens de moord op zijn beste vriend. Niet iedereen blijkt blij met zijn terugkeer… Een must voor liefhebbers van Game of Thrones en Vikings!
 10. Prometheus 15 – Het Dorp // Christophe Bec, Stefano raffaele // € 8,50 // Uitgeverij Daedalus  //    Overlevenden organiseren zichzelf om het uitsterven van het menselijke ras te voorkomen. VS, 2019, in “Het Dorp”: het verzet is georganiseerd om een nieuwe beschaving te baren. In verschillende tijdszones en plekken op de wereld spelen zich diverse gebeurtenissen af. De mensheid wacht een nieuwe uitdaging, omdat de buitenaardse invasie groter is dan men had kunnen vrezen.

Bestsellerlijst top 10 BE

 1. Ythaq SC 15 – Imperator Express // Christophe Arleston, Adrien Floch // € 8,95 // Uitgeverij L // Graniet, Narvarth en Danaëlle zitten vast op de planeet Kluit. Ze moeten de schepen van de Federatie bereiken. Graniet zal haar twee bewusteloze vrienden moeten verbergen in de Imperator Express, waar ze zich heeft aangemeld als hostess. Maar ze weet niet dat ze in de gaten wordt gehouden door iemand die geïnteresseerd is in de technologische wapens die ze in het geheim bij zich heeft…
 2. Storm Roodhaar SC 5 – Reuzen van het Gebroken Rif // Rob van Bavel, Romano Molenaar // € 8,95 // Uitgeverij L // Roodhaar, Kiley en de Kapitein zijn op terugreis naar hun thuisland Krill. Daarbij moeten ze door een vallei die bewoond wordt door de reuzen van het Gebroken Rif. Plots staan ze oog in oog met deze enorme creaturen. Ze moeten het opnemen tegen een enorm leger bestaand uit tegenstanders die op meer dan één manier hun gelijke zijn.
 3. Sangre 02 – De Onverbiddelijke Fesolggio // Christophe Arleston, Adrien Floch // € 8,95 // Uitgeverij L // Tien jaar nadat de familie van Sangre is afgeslacht en haar moeder is ontvoerd spoort ze de criminelen één voor één op. Ook Fesolggio, maar hij is een van de grootste schilders van tarasque, een wereld waar de mensen samenwonen met levensgevaarlijke wezens die gevoelig zijn voor kunst. Alleen een volmaakt kunstwerk kan voorkomen dat je aan stukken wordt gescheurd…
 4. Badlands SC 1 – Het Uilenkind // Corbeyran, Piotr Kowalski // € 8,95 // Uitgeverij L  // Aan het einde van de XIXe eeuw doorkruist Perla het woestijngebied. Haar doel: in de voetsporen treden van haar voorouder, de alchemist Hernan Ruiz-Tenguillo. De onzichtbare wereld die haar grootvader beschreef over het gebied is niet verdwenen! Hij is verborgen door de indianen om te voorkomen dat de blanken de krachten die erbij horen in handen zouden krijgen. Met haar revolver en magische formules bij de hand denkt Perla dit universum weer naar boven te kunnen halen.
 5. Roodbaard int. 13 – Het Geheim van Elisa Davis // Marc Bourgne, Christian Perrissin // € 24,95 // Uitgeverij Sherpa // Na de dood van Roodbaard vertrekken Erik, Driepoot, Baba en Anny richting Midden-Amerika om daar aan boord te gaan van een schip terug naar Europa. Tijdens de lange reis vertelt Anny Read over haar jeugd, toen ze nog Elisa Davis heette, en hoe ze Roodbaard leerde kennen. Met dit deel komt een (voorlopig) einde aan de klassieke avonturen van Roodbaard. Met een uitgebreid geïllustreerd dossier.
 6. Jan Kordaat Integraal 4 – 1956-1958 // Charlier Jean-Michel, Jijé, Philip // € 39,95 // Uitgeverij Arboris // Jijé heeft het roer weer overgenomen, tien jaar nadat hij het tekenwerk had toevertrouwd aan Eddy Paape. Gebundeld zijn ‘De Zwarte Zon’, ‘De Zaak Barnes’, ‘Het Boze Oog’ en ‘De Diamantbende’. Een meer dan veertig pagina’s dik dossier begeleidt deze verhalen en als toegift is het nooit eerder verschenen oorspronkelijke einde van ‘De Diamantbende’ in dit boek opgenomen.
 7. Trollen Troy 23 – Ruw talent! // Christophe Arleston, Jean-Louis Mourier // € 8,95 // Uitgeverij L // Kalief Hopeïdemerfeil regeert over de stad Hogdad, het juweel van Delpont, helemaal van steen en paarlemoer. Om de stad de allure te geven die het verdient, organiseert de kalief een tentoonstelling en een schilderwedstrijd waarvan de eerste prijs de hand van prinses Petypoy is. Zij koos als thema: ‘Een trol schilderen’, maar trollen willen niet geschilderd worden…
 8. De Balling // Erik Kriek // € 29,90 // Uitgeverij Scratch Books // IJsland, 10e eeuw. Een Vikingkrijger keert terug naar huis. Jaren geleden is hij verbannen wegens de moord op zijn beste vriend. Niet iedereen blijkt blij met zijn terugkeer… Een must voor liefhebbers van Game of Thrones en Vikings!
 9. De Meimoorden SC // Jacques Post, Eric Heuvel // € 11,99 // Uitgeverij Personalia // Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken. In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen. Als zijn zoon Maalbeek junior op jacht gaat naar de moordenaar wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.
 10. Collectie XL SC 01 – Brand in Moskou // Kid Toussaint, Stephane Perger // € 9,95 // Uitgeverij Arboris // Moskou, september 1812. Als de Russen de aanstaande verovering van Moskou door Napoleon beantwoorden met het in brand steken van de stad, gooit de gouverneur van de stad de deuren van de gevangenissen open en nodigt de gevangenen uit de inmiddels verlaten stad te plunderen. Ook Anatoli Lenski krijgt zijn vrijheid terug en gaat meteen in de brandende stad op zoek naar zijn vrouw en kind, want Kolia, een medegevangene, heeft gezworen ze te gaan vermoorden…