Mestrik is de winnaar van StripBattle 2017. Hij ontving tijdens de tweede dag van De Stripdagen in Rijswijk de allereerste Baron van Tast Award uit handen van Seb van der Kaaden, uitgever van de StripGlossy. De Award is gebaseerd op het bekende stripfiguur van strip- en puzzelmaker Jan van Haasteren.

In de StripGlossy streden het afgelopen jaar drie stripmakers tegen elkaar met een eenpaginastrip: Arjen Niezen, Gerco van Beek en Mestrik. Wiens tekst is het best, wiens tekeningen zijn het mooist? De lezer had het voor het zeggen en kon zijn stem uitbrengen op de site van de glossy. De winnaar krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy en dat is dit jaar Mestrik! Bekijk onderstaande video voor de officiële uitreiking:

 

Mestrik is Meinte Strikwerda. Hij omschrijft zichzelf als: striptekenaar, illustrator, grafisch ontwerper, ondernemer, docent, kunstenaar, ideëenbedenker, bierliefhebber en een ouwehoer. Meinte heeft al een aantal jaar zijn eigen komische strip  Man & Paard. Hij ziet de battle als een mooi podium voor stripmakers. Ook heeft hij een advies aan de drie nieuwe stripmakers van de battle.  Meinte: “Koester je stemvrienden, zoek nieuwe stemvrienden en schuw geen enkel middel om stemmen te vergaren, maar zorg ook dat ze niet ontstemd raken.”

Nieuwsgierig naar de nieuwe kandidaten van de StripBattle? Klik dan hier!

De maakster van het beeld van Baron van Tast is Rita de Jong. De foto’s zijn gemaakt door Alex Odijk.