Battle of the Dimmies

‘Lees, huiver en stem’ was de oproep in de vorige glossy en met succes! De twee tekenaars uit het hoge noorden Dim Junius en Dimitri Jansma waren griezelig goed aan elkaar gewaagd. Waarbij Dim geen woorden nodig had voor zijn Halloween-strip, vulde Dimitri zijn ballonteksten met kwaadaardige humor. Het plezier spatte van de pagina’s af en leverde een rijke oogst aan stemmen op. Met slechts 7 stemmen verschil pakt Dimitri met 135 stemmen uiteindelijk de buit en mag Dim “de hersentjes hebben”.

De tekenaars van Ronde 4 komen beiden uit Amsterdam: Nile Zegg en Erik Haverkort. Dit is meteen ook de laatste ronde: hierna worden de rondewinnaars uitgenodigd om in maart 2019 live on stage te strijden tijdens de Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar zal een driekoppige jury bepalen wie de winnaar wordt van de Baron van Tast Award 2019. Juryleden zijn: StripGlossy- uitgever Seb van der Kaaden, winnaar Baron van Tast Award 2018 Hugo Seriese en de naamgever van de prijs, Jan van Haasteren!

Het thema van deze StripBattle laat zich makkelijk raden: de jubilerende Fokke en Sukke. Stem op uw favoriet door te klikken op een van de volgende links om daar vervolgens uw reactie achter te laten. Het kan even duren voordat uw reactie zichtbaar wordt, omdat die handmatig moet worden goedgekeurd.

Is Nile Zegg uw favoriet? Klik dan hier!

Is Erik Haverkort uw favoriet? Klik dan hier!

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De drie ronde-winnaars strijden in de finale tegen elkaar en de tekenaar met de meeste behaalde stemmen krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.