Battle of the Dimmies

‘Lees, huiver en stem’ was de oproep in de vorige glossy en met succes! De twee tekenaars uit het hoge noorden Dim Junius en Dimitri Jansma waren griezelig goed aan elkaar gewaagd. Waarbij Dim geen woorden nodig had voor zijn Halloween-strip, vulde Dimitri zijn ballonteksten met kwaadaardige humor. Het plezier spatte van de pagina’s af en leverde een rijke oogst aan stemmen op. Met slechts 7 stemmen verschil pakt Dimitri met 135 stemmen uiteindelijk de buit en mag Dim “de hersentjes hebben”.

Welke twee tekenaars in de vierde en laatste ronde tegen elkaar zullen gaan strijden, wordt half december bekend gemaakt. Wel kunnen we al verklappen dat ze ditmaal niet uit het noorden komen.

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De drie ronde-winnaars strijden in de finale tegen elkaar en de tekenaar met de meeste behaalde stemmen krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.