In de eerste ronde van deze StripBattle was het een strijd tussen de jonge Dennis Spaans en de meer ervaren Dirk van der Meer. Opdracht: maak een 1-paginagag met als thema ‘Frankenstein’. Dennis kreeg hierbij hulp van de Stripvlogger Marcel Haster, die via zijn vlog iedereen opriep vooral op Dennis te stemmen. Maar Dirk wist – zonder Facebook! – flink weerstand te bieden en behaalde het respectabele aantal van 77 stemmen. Toch ging Dennis hem nog voorbij met 116 stemmen en daarmee is hij de winnaar van Ronde 1!

De volgende twee koppels (koppels inderdaad, want ditmaal zijn de tekenaars en scenaristen niet een en dezelfde persoon) hebben als thema ‘WK-voetbal’. Klik op uw favoriet en breng uw stem uit!

Joey Potargent & Kristof Berte  – klik hier!

Richard Jonkman & Rudy Faber – klik hier!

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De drie ronde-winnaars strijden in de finale tegen elkaar en de tekenaar met de meeste behaalde stemmen krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.