In de komende vier edities van de StripGlossy trekken weer drie kakelverse tekenaars tegen elkaar ten strijde met een eenpaginastrip. De inzet: jouw stem. Elke uitgave heeft een ander thema, voor de mei-uitgave is dat ‘stripbeurs’. Wiens tekst is het best, wiens tekeningen zijn het mooist? Jij als lezer hebt het voor het zeggen en kunt je stem uitbrengen door te klikken op je onderstaande favoriet en daar een reactie achter te laten. Na drie battlerondes gaan de twee tekenaars met de meeste stemmen door naar de finale. De winnaar van de eerste ronde is Shirow Di Rosso. De winnaar van de vierde en tevens laatste battle krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy. Stemmen voor ronde 2 kan tot en met 15 augustus 2017.

Stem op Ralph Brendt – klik hier

Stem op Shirow Di Rosso – klik hier

Stem op Hugo Seriese – klik hier

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul; Na drie battlerondes gaan de twee tekenaars met de meeste stemmen (alle stemmen van alle rondes worden dan dus wel bij elkaar opgeteld) door naar de finale.
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De tekenaar met de meeste behaalde stemmen in de vierde ronde krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.