De winnaar van de eerste ronde van deze StripBattle was Dennis Spaans met het respectabele aantal van 116 stemmen. In de tweede ronde ging de strijd om twee koppels, waarvan de ene koppel uit Nederland en het andere koppel uit Vlaanderen. Dubbel spannend dus en tot een dag voor D-Day lag het Vlaamse duo Joey Potargent en Kristof Berte op kop met uiteindelijk 45 stemmen, wat een zeer knappe prestatie is, aangezien Joey vanaf het begin van de battle had gezegd niet om stemmen te zullen gaan smeken. Ook het Hollandse duo Richard Jonkman en Rudy Faber was vrij bescheiden, maar wisten op de laatste dag de Vlamingen alsnog voorbij te streven met 66 stemmen en zijn daarmee de winnaars van Ronde 2!

De volgende ronde gaat tussen Dim Junius en Dimitri Jansma. Zij hebben als thema ‘Halloween’. In StripGlossy 10, die eind september in de winkels ligt, zijn hun bijdragen te bewonderen en vanaf dat moment is het ook mogelijk via deze pagina uw stem te laten horen.

Is Dimitri uw favoriet? Stem en klik hier!

Is Dim uw favoriet? Stem en klik hier!

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De drie ronde-winnaars strijden in de finale tegen elkaar en de tekenaar met de meeste behaalde stemmen krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.