De huidige StripBattle is gewonnen door Hugo Seriese. Hij moest het in de finale opnemen tegen Ralph Brendt. De strijd was extreem heftig en er is gestreden tot de laatste seconde. Hoe heftig? Lees dat hier.

In de komende vier edities van de StripGlossy trekken er niet 3 tekenaars tegen elkaar ten strijde met een eenpaginastrip, maar 6 tekenaars. In elke uitgave zijn dat steeds twee verschillende tekenaars, waarvan de ronde-winnaar doorgaat naar de finale in de vierde StripGlossy.

De inzet: jouw stem. Elke uitgave heeft een ander thema, voor de maart-uitgave is dat ‘Frankenstein’. Wiens tekst is het best, wiens tekeningen zijn het mooist? Jij als lezer hebt het voor het zeggen en kunt je stem uitbrengen door te klikken op je onderstaande favoriet en daar een reactie achter te laten. De eerste tekenaars zijn Dennis Spaans en Dirk van der Meer. De winnaar zal een jaar worden gepubliceerd in de StripGlossy. Stemmen kan nog tot 23 mei.

Stem op Dennis Spaans – klik hier.

Stem op Dirk van der Meer – klik hier.

Hoe en waarom de StripBattle? Bekijk onderstaande video:

Bij de StripBattle is bewust gekozen om het publiek te laten stemmen, want als een stripmaker geen publiek weet te mobiliseren, wordt het erg moeilijk om met een strip voldoende ‘commercieel’ succes te boeken. Geen publiek, geen verkopen, dus stem!

Hierbij een toelichting op het stemmen:

  • ronde 1: mensen kunnen stemmen per ronde en die stemmen worden opgeteld en op basis daarvan wordt de winnaar van die ronde bepaald;
  • ronde 2: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 3: begint alles weer vanaf nul met twee nieuwe tekenaars en de winnaar gaat door naar de finale;
  • ronde 4: begint alles weer vanaf nul. De drie ronde-winnaars strijden in de finale tegen elkaar en de tekenaar met de meeste behaalde stemmen krijgt een jaar lang zijn eigen strip in de StripGlossy.