Projectomschrijving

Voorwoord

Was toch leuk hè Jan, die Jan Kruis Glossy? Wie had ooit gedacht dat we daar ruim 16.000 exemplaren van zouden verkopen? Het had natuurlijk zeker het dubbele kunnen zijn, als we het blad De Rode Kater Glossy hadden kunnen noemen, maar ja, dan had je niet al je rechten aan die grote uitgever moeten verkopen. Ook zonde dat we je prachtige cover met al je bekende stripfiguren niet mochten gebruiken, zoals Sjors en Sjimmie en Jan, Jans en de kinderen. Maar met jouw briljante ingeving van De Grijze Poes en Jan, Jan en de kinderen, hebben we toch maar mooi naast de LINDA. gelegen. Eerst met de Bommel Glossy en nu met de Jan Kruis Glossy, met daarin de fantastische verstripte anekdote van je boezemvriend Martin Lodewijk over het lanceren van een nieuw striptijdschrift. Een geweldig idee! Ik weet dat je het een hachelijk avontuur vindt om een nieuw stripblad te beginnen Jan, maar dit wordt een echte glossy! Dus geen blaadje van 48 pagina’s met een nietje erdoorheen gejast, maar – net als de Bommel Glossy – 130 pagina’s dik, met exclusieve full page foto’s, reportages en unieke interviews!

Striptekenaars moeten weg uit de kinderhoek. Ze moeten de waardering krijgen die ze verdienen: die van ware kunstenaars. Het moet weer hip zijn om als volwassene strips te lezen, en dan bedoel ik dus niet de Donald Duck. In België en Frankrijk worden striptekenaars op handen gedragen, daar kennen ze complete tentoonstellingen in vooraanstaande musea, stripprijzen van ruim 15.000 euro en subsidies van 200.000 euro. Dat wil ik ook in Nederland! De glossy zal viermaal per jaar verschijnen en overal verkrijgbaar zijn – naast de LINDA. of erbovenop, tegen de zeer aantrekkelijke meeneemprijs van 8,95 euro. Een koopje, voor al die supergave strips van Nederlandse én internationale bodem. En dan uiteraard geen vervolgverhalen, maar afgeronde verhalen met tekeningen die van de pagina afknallen! Met boeiende verhalen die blijven hangen en waarover wordt gepraat aan tafel bij Matthijs, Eva en Humberto!
Of ik al een naam heb bedacht? Nou, ik noem het wat het is. Dus geen SEB of PEP, geen ELSJE of BOMMEL, maar gewoon een naam die staat voor veel, heel veel prachtige strips in een bijzonder mooie verpakking. Ik noem het de StripGlossy. Wat zeg je ervan, Jan? Leuk of leuk? Misschien kun je er zelf ook een strip voor maken?

Bestel los nummer

Abonneren