Komend weekend zal ook de StripGlossy aanwezig zijn op de Dutch Comic Con / De Stripdagen samen met maar liefst 17 artiesten: Apri Kusbiantoro, Daan Jippes, Ger Apeldoorn, Rob Barnhoorn, Ralph Brendt, Vick Debergh, Anco Dijkman, Henrieke Goorhuis, Mark van Herpen, Fred de Heij, Alex van Koten, René Meulenbroek, Willem Ritstier, Hugo Seriese, Meinte Strikwerda, Steve Scott en Eddy Barrows

Anco Dijkman (1965) studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Zijn werk kwam onder de aandacht van Peter de Smet, die hem binnen de stripwereld op sleeptouw nam. Dit resulteerde in een samenwerking met Jacques Post (de Meimoorden). Samen publiceerden ze een aantal korte verhalen. Als protegé van Peter de Smet koos Dijkman uiteindelijk toch voor de reclamewereld. De Smet vond zijn ommezwaai naar de reclame erg spijtig en sprak de legendarische woorden: ‘Als je eenmaal in de reclame werkt, zal het striptekenen nooit meer gebeuren.’ Of hij gelijk heeft gehad… Het striptekenen lijkt toch weer te gaan kriebelen bij Anco. Eerst als inkleurder van de strip Max Miller, getekend door IJsbrand Oost, en dit jaar speciaal voor StripGlossy met een nieuwe strip getiteld: Scarlet Edge. In de beursspecial staat een vijfpagina lange teaser van deze strip. Op zaterdag is Anco Dijkman op de StripGlossy-stand aanwezig.

Willem Ritstier (1959) is een Nederlands scenarist, cartoonist en wenskaartontwerper. Hij heeft jarenlang strips gepubliceerd in diverse stripbladen en in een aantal kranten. Samen met Minck Oosterveer maakte hij onder meer Jack Pott, Zodiak en Nicky Saxx. Ritstier heeft de Storm spin off De buitengrens – De banneling van Thoem geschreven. Sinds 2016 vormt hij samen met Roelof Wijtsma het duo dat Roel Dijkstra na 22 jaar weer (voetbal)avonturen laat beleven in de Eppo. In 2017 won hij de Stripschapprijs en zijn graphic novel Wills kracht is genomineerd voor een Stripschappenning. Samen met Apri Kusbiantoro werkte hij aan het nieuwe album van Saul. Dit gloednieuwe album zal op de Dutch Comic Con en de Stripdagen worden gepresenteerd. Willem is zaterdag aanwezig op de stand van de StripGlossy voor de presentatie en hij zal daarnaast eigen werk signeren.

Apri Kusbiantoro, ook wel de Don Lawrence van Indonesië genoemd, omdat zijn stijl dicht bij de stijl van deze stripicoon komt. Apri presenteert samen met Willem Ritstier (Roel Dijkstra en Wills Kracht) op de StripGlossy-stand hun fantasy-album Saul. Apri komt speciaal voor de presentatie van het album Saul naar Nederland en zal ook origineel werk meenemen voor de verkoop.

Eddy Barrows, geboren in Belém do Pará, Brazilië, woont sinds 1997 in Belo Horizonte, Minas Gerais. Eddy Barrows debuteerde in het jaar 2000 bij Chaos! Strips en zette zichzelf op de kaart met G.I Joe: Cobra Reborn. Inmiddels werkt hij al geruime tijd voor DC Comics tekent hij onder andere Blackest Night, Superman, Nightwing en Martian Manhunter, en werkt hij aan Detective Comics, een van de langstlevende strip boeken uit de geschiedenis. Hij signeert beide dagen op de stand van de StripGlossy

Vick Debergh kennen de trouwe lezers van de StripGlossy van zijn briljante Generaal-hommage in StripGlossy 1 en van zijn steeds terugkerende cartoon StripFreak. Nu maakt hij ook een tweede hommagestrip voor De Generaal. Waarom je deze moet lezen? “Ik wilde vooral de specifieke sfeer uit de Generaal-strip neerzetten en de feiten kloppend hebben met de originele verhalen. Dat is een heel gepuzzel. De setting bevindt zich in de jeugd van De Generaal, toen hij nog Het Generaaltje was, zo’n vijftien jaar vóór het eerste verhaal van De Generaal in Pep verscheen. Ik heb er veel tijd en aandacht in gestoken om er iets moois van te maken en als het aan mij ligt ga ik er een heel album van maken!” Vick heeft als echte liefhebber zelfs een mini-generaaltank nagemaakt. Vick en zijn tank zijn zaterdag en zondag voor demonstraties aanwezig op de StripGlossy-stand.

Daan Jippes (1945) werkte onder andere voor Disney en beheerst vele tekenstijlen. Hij is daarmee in staat het werk van verschillende tekenaars levendig na te bootsen. Hij is vooral beroemd als navolger van Donald Duck tekenaar Carl Barks. Onder het pseudoniem Danier verstripte Jippes enkele romans van Havank. In 2005 keert Jippes vanuit Hollywood terug naar Nederland. In 2006 en 2009 verschenen opnieuw onder het pseudoniem Danier twee nieuwe albums van Jippes, dit keer gebaseerd op de romans van detectiveschrijver Havank. Zaterdag zal Daan Jippes met origineel werk aanwezig zijn op de stand van de StripGlossy.

Ger Apeldoorn (1959) is werkzaam als acteur en als schrijver. Hij schreef in de jaren negentig scripts voor de populaire comedyseries Het Zonnetje in Huis en SamSam. In 2007 en 2008 speelde hij de rol van Kees Bosch in Goede tijden, slechte tijden. Ger Apeldoorn vertaalde voor Juniorpress, Uncanny X-men onder de pseudoniem Gé Apeldee. Hij is tevens auteur van overzichtswerk De Jaren Pep. In 2016 en 2017 schreef hij ook de scenario’s voor enkele korte verhalen in de stripreeks Fflint voor het tijdschrift StripGlossy. Als bedenker van de nieuwe serie Fflint zal Ger Apeldoorn zondag aanwezig zijn op de StripGlossy-stand om albums te signeren en bij aankoop van een Fflint-album een extra Fflint-cadeautje weg te geven zo lang de voorraad strekt.

Rob Barnhoorn (1963) heeft na afronding van zijn studie in Wageningen ruim twintig jaar gewerkt als vertaler op het gebied van landbouw, ontwikkelingssamenwerking en milieu, waarbij hij met name uit en in het Spaans, Portugees, Engels en Nederlands vertaalde. Zijn belangstelling voor de taal van Toonder leidde tot een vertaling van het verhaal De bovenbazen in het Spaans, in 2015 verschenen bij Uitgeverij Personalia als Los Altos Mandos. Van zijn hand verschenen in 2017 ook Maanlicht op het Laar en Toonder vertaald. Rob Barnhoorn is zondag aanwezig op de stand van de StripGlossy en geeft om 11.00 uur een lezing op de Stripdagen Talks Stage.

Henrieke Goorhuis (1990) is striptekenaar en illustrator. Goorhuis is gespecialiseerd in het tekenen van dieren. Verliet op haar 16e de middelbare school en legde zich geheel toe op tekenen. Haar interesse ligt vooral bij klassieke animatie, strips en illustraties. Ze is vooral bekend van haar tekeningen voor het in 2016 verschenen nieuwe Bommelverhaal Het Lastpak geschreven door Henk Hardeman. Voor dit verhaal heeft Goorhuis in een jaar tijd circa 60 tekeningen gemaakt. Henrieke is zaterdagmiddag aanwezig op de StripGlossy stand en zal daar signeren en origineel werk verkopen.

Ralph Brendt (1969) is geboren en getogen tussen de heuvels van het rustieke Zuid-Limburg. Van beroep is Brendt geen professioneel striptekenaar. Hij werkt ook als bode bij een grote pensioenuitvoerder. Vanaf zijn 11de begon hij strips te tekenen. Albums vol zelf bedachte figuren passeerden de revue. Van jongs af aan is Ralph Brendt gefascineerd en beïnvloed door de “ouderwetse” vervolgverhalen en gagstrips, vooral uit RobbedoesKuifjePep en de oude Eppo. Voor StripGlossy deed Brendt mee aan de StripBattle en won helaas net niet. Wel is hij zaterdag en zondag aanwezig op de StripGlossy -stand waar hij zijn eigen werk zal signeren.

Mark van Herpen (1964) is de striptekenaar van Hotel Nevelzicht, een strip die tot 2015 regelmatig in de Eppo stond. Er zijn inmiddels drie albums verschenen Heartbreak Hotel, À La Carte en Hofleveranciers . In 2016 startte Mark met de strip Sting. Mark is verder actief met zijn vormgevingsbedrijf Studio Kwadraat. Mark van Herpen staat zondag op de stand bij de StripGlossy, hij signeert er onder andere het nieuwe (deel 2!) magazine van de superheldenstrip Sting.

Fred de Heij (1960) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amterdam. Hij werkte als kinderboekenillustrator. Rond 1990 begon hij als striptekenaar en illustrator voor Tina. Hij maakte een uitstapje naar het schilderen van portretten, modellen en stillevens. Maar in 2005 pakte hij het striptekenen weer op. Hij is vooral bekend van de strips Pulpman, Claire de Witt, Haas en Fflint. Op zaterdag zal hij op de StripGlossy-stand aanwezig zijn waar hij onder andere Fflint zal signeren.

Alex van Koten tekent al sinds zijn vroegste jeugd stripverhalen en cartoons. In 1990 maakte hij er zijn beroep van, hij publiceert sindsdien in diverse media. Daarnaast geeft hij stripteken cursussen en workshops.  Hij is vooral bekend van zijn werk over de stripheld Nick Name, door hem bedacht in 2005. Momenteel werkt Van Koten aan een striproman. In de beursspecial staat een kort verhaal van Nick Name. Alex van Koten is zondag aanwezig op de StripGlossy-stand, hij signeert er eigen werk.

René Meulenbroek (1956) was een van de leden van Studio Arnhem. Beter bekend onder de naam ‘Den Meul’. Hij werkte vooral samen met Hanco Kolk, Ben Jansen, Aloys Oosterwijk, Riewert Catz, en Diederick van Kleef. Samen maakte ze het amateur stripmagazine ‘De omelet’. Dit resulteerde in de oprichting van Studio Arnhem (Meulenbroek, Jansen, Kolk, Oosterwijk en Evert Geradts) in 1981. Samen werkten ze voor onder andere Donald Duck, Eppo, Robbedoes en Taptoe. Meulenbroek verliet Studio Arnhem rond 1986, en werd succesvol grafisch designer binnen de reclame en DTP. Zijn laatste projecten als vormgever zijn onder andere: Terug naar Studio Arnhem en het nieuwe Saul-album dat op de Dutch Comic Con en de Stripdagen zal worden gepresenteerd. René is daarom zondag aanwezig op de stand van de StripGlossy

Hugo Seriese (1984) studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij stond als de helft van een cabaretduo in de halve finale van het Leids Cabaret Festival (2010) en was mede-oprichter van grafisch bureau Bureau Canard (2008-2014). Sinds 2014 is hij fulltime striptekenaar en cartoonist. Je kent hem waarschijnlijk beter als Comicsperimenter Haes. In 2015 maakte hij zijn eigen stripmagazine getiteld De Haesjager en in 2016 volgde zijn eerste stripalbum Zo Zout Zo Zoet. Hij won, nadat hij zijn voorhoofd liet tatoeëren, de StripGlossy-Stripbattle van 2017. Komend jaar zullen we hem daarom veelvuldig terug zien in het magazine. Hugo zal zowel zaterdag als zondag te zien zijn op de StripGlossy-stand, waar hij eigen werk zal signeren.

Meinte Strikwerda beter bekend als Mestrik. Meinte is naast striptekenaar, ook illustrator, grafisch ontwerper, ondernemer, docent, kunstenaar, ideeënbedenker, bierliefhebber en een ouwehoer. Mestrik tekent de strip Man & Paard. Deze strip is een ode aan oude strips, toen stripfiguren nog gewoon ‘De Buurman’, ‘De Agent’ of ‘De Generaal’ werden genoemd. Verder tekende Meinte Strikwerda de historische strip Verschanst in de tijd, over de historische slag bij Noordhorn en won hij de StripGlossy-Stripbattle van 2016. Op zondag zal Meinte Strikwerda zijn eigen werk signeren op de stand van de StripGlossy.

Steve Scott heeft vele titels geïllustreerd zoals; Batman, X-Men Forever, JLA, Batman Confidential, Marvel Adventures Hulk en nog veel meer. Naast zijn werk in strips werkte Steve voor televisie (Smallville), film (Batman the Dark Knight) en videogames. Steve is momenteel de artiest in de serie Normandy Gold van Titan Comics, samen met covers voor hun Hardcase Crime-lijn. Hij signeert beide dagen op de stand van de StripGlossy. 

DCC Stripdagen plattegrond

DCC Stripdagen programma

Nieuwe uitgaven die op de beurs worden gelanceerd zijn: Saul, De Generaal Integraal en StripGlossy nr. 8!