Er zullen gloednieuwe Sjors en Sjimmie-gags worden gepubliceerd in de StripGlossy, te beginnen met nummer 12 die nu in de winkels ligt. Van der Kroft: “De StripGlossy is een ideaal platform. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de strips, interviews en fotoreportages, maar ook vanwege de verschijningsfrequentie van viermaal per jaar. Inmiddels zijn we namelijk al zo’n twintig jaar verder en hoewel we nog even druk en rebels zijn als vroeger, is een wekelijkse of een tweewekelijkse strip niet meer haalbaar. Vier strips per jaar is dat gelukkig wel.”

Foto Peter Beemsterboer  | Illustratie in foto Mars Gremmen

Dat Sjors & Sjimmie na twintig jaar afwezigheid nog altijd springlevend zijn, blijkt uit de flinke media-aandacht. Zo werden de makers onder andere geïnterviewd door het AD, TrouwANP, De Telegraaf, NOS en NPO Radio 5:

Ook cabaretier Jörgen Raymann is blij met de comeback van de twee striphelden: “Ik vind de nieuwe Sjors en Sjimmie van de Wiroja’s een voorbeeld van hoe het moet. Zij hebben het figuur van zijn minstreelversie veranderd naar iets eigentijds, en dat dat dus kan zou veel meer naar voren gebracht moeten worden.”

StripGlossy nummer 12 kent twee verschillende omslagen. Een Claire-cover voor de Vlaamse markt en een SjoSji-cover voor de Nederlandse markt, want zo populair als Sjors en Sjimmie zijn in Nederland, zo populair is Claire in België. Vanaf 1988 verscheen Claire in het weekblad Flair, totdat in 2009 de nieuwe hoofdredactrice van de Nederlandse Flair besloot om de strip in het blad stop te zetten. In de Vlaamse Flair liep Claire door tot maart 2017.

Bestellen – klik hier.