Zo’n vijftig jaar lang was Sjors en Sjimmie met afstand de succesvolste Nederlandse stripserie. Striparazzi was het laatste tijdschrift waarin Sjors en Sjimmie tot 1999 hun avonturen beleefden, daarna gebeurde er twintig jaar lang niets. Pas nu, in de StripGlossy, beleven ze hun comeback.

De makers, Wilbert Plijnaar, Robert van der Kroft en Jan van Die – de Wiroja’s – zijn weer even helemaal terug. Dit illustere striptrio tilde Sjors en Sjimmie in de jaren 1980 naar een hoger niveau met actuele onderwerpen en “beroemdheden” zoals Michael Claxon, Madomma, Hans van Lulligenburg, Jantje Shit, Linda de Snol en nog vele anderen. Nu, in StripGlossy #12, moeten het koningspaar en Ali B. het ontgelden en de handen van de makers jeuken om nog meer BN’ers onder handen te nemen.

Van der Kroft: “Wie weet waar dit toe leidt! De strip zou ook in deze tijd niet misstaan. Er zijn zo veel nieuwe trends, maar ook tekenstijlen (Manga) waar we op in zouden kunnen spelen.” Van Die: “Het zou inderdaad mooi zijn als Sjors en Sjimmie weer worden opgepikt. Het moet wel nú, want de mensen die zijn opgegroeid met Sjors en Sjimmie gaan het nu misschien ook weer lezen. Het zou zomaar een succes kunnen worden. Kijk maar naar De Generaal, die slaat ook opnieuw aan.”

De officiële persconferentie en meet & greet met de makers van Sjors en Sjimmie is op vrijdag 22 maart in Het Huis Utrecht (Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht) van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop is om 13.30 uur. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar [email protected], opdat zij op de gastenlijst gezet kunnen worden.