Zondag 5 mei streden op Strips op de Markt in Gouda de drie finalisten van de StripGlossy StripBattle: wind en regen maakten van deze wedstrijd een ware uitputtingsslag.

Nile Zegg, Dennis Spaans en Dimitri Jansma zaten letterlijk op de markt. En hoewel de oorspronkelijke tekenezels waren ingeruild voor een overdekte marktkraam, bleken de heren behoorlijk op de proef te worden gesteld door een ijzige kou. Met bibberende vingers moesten zij gezamenlijk een strippagina maken én een karakterschets van een van hun opponenten. Het resultaat staat binnenkort in StripGlossy nr. 13 (verschijnt juni).

De jury, bestaande uit puzzellegende Jan van Haasteren, winnaar van 2018 Hugo Seriese en uitgever Seb van der Kaaden, verloste de heren uiteindelijk uit hun lijden met hun eindoordeel. Nile Zegg werd geprezen om zijn doorzettingsvermogen – die enige finalist die het aandurfde zonder jas te tekenen. Dennis Spaans combineerde een fijne penseelvoering met humor. Dimitri Jansen wist de jury te imponeren met zijn dynamische en treffende tekenstijl.

Hoewel Hugo Seriese nog even pleitte voor drie winnaars, werd er uiteindelijk toch unaniem gekozen voor één winnaar van de Baron van Tast Award 2019 …. de coole Dimitri Jansma! Dit wordt een jaar lang genieten van bloedstollende strips in de StripGlossy.

Ken jij een tekenaar die je ook graag eens ziet schitteren in de StripGlossy? Of ben jij zelf die tekenaar? Wacht dan niet langer en stuur een e-mail naar [email protected].

Illustratie “bevroren finalisten” door Dennis Spaans

Video De Stripvlogger Marcel Haster