“Mijn naam is Erik Haverkort en ik teken en schrijf al strips sinds ik een potlood kan vasthouden. De behoefte om verhalen te vertellen, op één of andere manier gecombineerd met illustraties, is altijd heel groot geweest. Ik heb in de loop van de jaren weleens wat gepubliceerd gekregen – zo heeft er een tijdje een strip van mijn hand in Autoweek gestaan – maar dat soort gagstrips zijn toch niet helemaal waar mijn hart ligt. Dat ligt meer bij horror, sciencefiction, weird fiction. Vandaar dat ik me de laatste jaren vol overgave op die genres heb gestort, zowel qua tekenen als qua schrijven.

Voor de StripBattle werd ik weer een beetje uit mijn comfortzone gehaald. Het was nog even puzzelen om een thema als ‘Fokke en Sukke’ in “mijn wereld” te betrekken, maar ik ben uiteindelijk zeer tevreden over het eindresultaat. Mijn inzending staat een beetje symbool voor mijn eigen situatie in stripland. Ik ben nog aan het zoeken naar de juiste vorm en toon. De laagjes van de ui aan het pellen, zogezegd. Ik ben benieuwd hoe mijn werk wordt ontvangen en hoop uiteraard op een boel stemmen.”

Stem op Erik door een reactie hieronder te plaatsen. De stemmen moeten eerst worden goedgekeurd, dus het kan zijn dat het een dag duurt voor dat de reactie zichtbaar is.