Ralph Brendt stond gisteren nog ruimschoots aan kop met 170 stemmen meer dan zijn tegenstander Hugo Seriese. Maar Hugo zou Hugo niet zijn, als hij niet nog iets achter de hand zou hebben. Dit liet hij ons ook al eerder weten in het Stripjournaal. Wat dit was, wilde hij toen niet vertellen.

Hugo Seriese heeft zijn fans gevraagd te wachten met stemmen tot de laatste dag, een groot risico met de grillige consument van nu, maar ook zeer gewiekst, want op deze manier kan hij zijn tegenstander het idee geven dat het een gelopen race is. Ralph Brendt verslapte echter niet en bleef stug doorgaan met stemmen werven. Maar was dit genoeg?

De laatste stemmen kwamen nog vlak voor 24.00 uur binnen, en een aantal stemmen kwamen vandaag nog binnen, maar die tellen dus niet meer mee. Ralph Brendt behaalde een historisch hoog aantal stemmen; in totaal 638. Maar een wedstrijd is pas afgelopen, als de laatste seconde is verstreken. Hugo zijn strategie heeft gewerkt. In een paar uur tijd weet hij honderden stemmen te werven en eindigt hij met een totaal aantal stemmen van 958!

Deze StripBattle gaat de boeken in als de meest heftige, spraakmakende en bizarre battle tot op heden. Ralph, bedankt voor je enorme inzet en doorzettingsvermogen, en uiteraard voor je mooie strips. Hugo, van harte gefeliciteerd. Je hebt laten zien dat strips maken meer is dan alleen het maken van de strip, maar dat het verkrijgen van publiciteit net zo belangrijk is. En oh ja, succes met het verwijderen van je tatoeage.

NB: Hugo Seriese gaan we dus een heel jaar lang terugzien in de StripGlossy. Mis dit niet en neem een abonnement!